Denne hjemmeside bruger cookies. De indeholder ingen
personlige oplysninger og slettes, når du lukker browseren
Ved at klikke på OK-knappen, accepterer du dette    
Peder Olsensvej 18
DK-3390 Hundested
Danmark
Telf: 
Mobil: +45 2168 3295
 
Forside Om Dorrit Produkter Arbejder Værksted Salg Kalender Presse Kontakt  
 
Om mig og mit arbejde
Min fascination af kunst og tekstiler begyndte i en tidlig alder. Som barn elskede jeg at tegne og male. Fra tolvårsalderen begyndte jeg at sy mit eget tøj. Da jeg begyndte at rejse som ung kvinde, udviklede min passion for kunst sig yderligere, da jeg boede i London, München og Paris, hvor jeg besøgte museer. Et ophold i Iran (3½ måneder), da jeg var fireogtyve, var nok det, der for alvor tilskyndede mig til en professionel karriere som kunsthåndværker og tændte den begejstring for mellemøstlige farver, kompositioner og temaer, der har varet siden. Det var under mit Iran-ophold, at jeg begyndte at studere og analysere tæppevævning og tekstiltrykketeknik. Iranske tekstiler, mosaikker, og håndlavede keramiske ornamenter appellerede stærkt til mig og øver indflydelse på mine designs endnu i dag.

Jeg begyndte min lange karriere som kunsthåndværker med intensive studier af tekstiler, tryk, farvning af garn, spinding og billedkunst i al almindelighed. Jeg blev optaget i Danske Kunsthåndværkere i 1986. Gennem hele mit forløb har jeg været tiltrukket af både abstrakte og geometriske former og keg har produceret trykte og malede kompositioner på forskellige typer tekstil, herunder bomuld og silke. Ud over, at jeg har skabt designertøj, tasker, og tørklæder, har jeg haft glæde af at beskæftige mig med store tekstilvægophæng til både private hjem og firmaer. Mine større projekter inkluderer arbejder som interiørdesigner for kontorer, gymnasier og andre institutioner. Mine arbejder er blevet fremvist på en lang række udstillinger og kan købes på kunsthåndværker- og designmarkeder i hele landet samt fra mit værksted (efter aftale) og denne hjemmeside.

De seneste år har jeg fundet nye udfordringer i at fremstille anderledes smykker og indbo af en lang række materialer, som omfatter tekstiler, almindeligt tilgængelige materialer som snore, læder- og gummimaterialer, net m.m. og i genbrugsmaterialer. Jeg elsker at eksperimentere med at kombinere modernitet med klassiske teknikker, og hvert enkelt af mine smykker er et stykke unika.

Jeg dyrker fortsat min passion for Mellemøsten. I 2009 og 2010 fik jeg støtte til at opholde mig i længere perioder i Damaskus, hvor jeg, som boende på Det Danske Kulturinstitut, studerede mellemøstlige tekstiler. Jeg begyndte at skrive en bog om dette emne, men projektet er for tiden sat på standby på grund af situationen i Syrien. Ikke desto mindre fortsætter mine ideer fra mine ophold i Damaskus med at befordre min inspiration og fantasi.

Jeg finder inspiration overalt, hvor jeg kigger hen. Jeg tror på, at kunst skal være en del af dagliglivet. Man kan finde skønhed og mønstre overalt, hvis man er opmærksom på det. Jeg håber, man vil finde inspiration i mine værker og man er meget velkommen til at kontakte mig, hvis man har spørgsmål og gerne vil vide mere om mine arbejder.